NetAcademia

A legjobbakat tanítjuk!

Minden, amit a JSON-ről tudni érdemes

2016. november 04. 05:00 - Plesz Gábor

A JSON egy elterjedt megoldás, ha adatokat kell cserélni webes vagy mobilos alkalmazások között. A kérdés csak az, mennyire ismered a JSON-t? Ebben a cikkben végigveszik a kapcsolódó dokumentációkat, és tesztesetekkel vizsgálják a különböző elterjedt JSON könyvtárak működését. Kiderül, hogy semmi sem olyen egyszerű, mint a gondolnánk. Nincs két pontosan azonos módon viselkedő eszköz, és vannak peremfeltételeket tesztelő esetek, amik nagy bajt is okozhatnak, köszönhetően a JSON gyors fejlődésének és nem mindig kellően részletes specifikációjának.

Parsing JSON is a Minefield

1 komment
Címkék: json

A bejegyzés trackback címe:

https://netacademia.blog.hu/api/trackback/id/tr5111925057

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hóhér az utolsó barátod · http://internetszemete.blog.hu 2016.11.04. 06:56:29

Lazán kapcsolódik: stackoverflow.com/questions/1726802/what-is-the-difference-between-yaml-and-json-when-to-prefer-one-over-the-other

Egyébként a cikkben leírt problémák egy része (hiányos/zavaros/nehezen értelmezhető specifikáció, nincs két egyforma eredmény biztosítására képes eszköz és hasonlók), úgy vettem észre, nagyjából bármire igazak a számítástechnikában.
Például html5? Esetleg ipv6?
Mondjuk pont a json esetében eszembe nem jutott volna, hogy ennyire gázos lehet még akkor is, ha az alkalmazott nyelv "beépített" parserét használom.
süti beállítások módosítása