NetAcademia

A legjobbakat tanítjuk!

A Nagy BUMM!

2016. augusztus 12. 12:30 - Fóti Marcell

Egyesül az IT Factory és a NetAcademia

2016 augusztus havában az egész magyar sajtó azon pörög, hogy 22.000 informatikus hiányzik a hazai munkaerőpiacról. De láthatólag senki nem tesz semmit. Aki egymillió Ft-os tanfolyamokat hirdet, és azt megtartja 5 embernek, az nem tett semmit. (Ez mi vagyunk, hé! A CISSP ennyibe kerül!)

Amikor lértehoztam az NetAcademiát 1998-ban, az volt az álmom, hogy rengeteg embernek fogok segíteni a szakmai előrejutásban, rengeteg embert fogok tanítani. Akkoriban még "nem létezett" az internet, vagyis létezett valami izé, de nem létezett még semmi a mai "nélkülözhetetlen" webes szolgáltatások közül. Se Google, se Facebook, se Youtube, se Amazon - se 9GAG. És elképzelni sem tudtuk, hogy egyszer majd a 33,6 kBites modem helyett ezerszeres sebességű internetet fogunk kapni a levegőből. Így hát tantermi oktatásra rendezkedtünk be. A "nagy tömeg" pedig akár tizensok tanfolyami hallgatót is jelentett! (Itt jegyzem meg, a legelső tanfolyamunkon 50-en vettek részt a CEU kollégiumban. Ki emlékszik már/még erre?)

A technológia fejlődésével 2009-re alkalmassá vált a Zinternet arra, hogy most már tényleg rengeteg-rengeteg embernek tartsunk tanfolyamot. Élő, online képzéseket képzeltem el, videófelvétellel, így korlátlan ismételhetőséggel. Jó ötletnek tűnt, de mivel ilyet előttünk senki nem csinált (és meglepő módon azóta sem!), simán bennevolt a pakliban egy csúf beégés lehetősége. A kiváló egészségnek örvendő NetAcademiát nem akartam vad kísérletezések terepévé tenni, így a kísérleti módszert külön cégbe szerveztem ki, megszületett az új bébi, az IT Factory*.

Az újszülött szépen cseperedett, míg 2014-15-ben robbanásszerű növekedésnek indult, és állvahagyta a NetAcademiát. A tantermi oktatás, a XX. század egyik utolsó emléke lassan kiment a divatból. Legalábbis nálunk az eltolódás olyan látványos az online oktatás felé, hogy nem kérdés, melyiké a jövő.

Az elmúlt 8 évben az élő, online oktatás tökéletesen bebizonyította életképességét, sőt, ma már azt mondom, ez az oktatás jövője, a többi módszer - kőbalta. Persze ehhez az is kellett, hogy komolyan végiggondoljuk, hogyan is kell oktatni ezen az új csatornán keresztül. És megszületett az IT Factory-módszertan, melyet minden oktatónk használ.

Az IT Factory töretlen növekedését és a NetAcademia stagnálását látva döntöttünk úgy, hogy most, 2016-ban a kishal megeszi a nagyhalat, az IT Factory és a NetAcademia egyesíti erőit az élő, online képzések terén. (Persze a tantermeink megmaradnak. Ha valaki szeretne bejönni a tanterembe, megteheti.)

Mit jelent az egyesítés? Az oktatási módszertan, platform, valamint az üzleti modell átvételét, magyarán szeptembertől a NetAcademia tanfolyamai is elérhető árú éves előfizetéssel vásárolható meg.

Előfizetés

Az IT Factory sikerének egyik titka, hogy megfizethető áron egész éves tanulási lehetőséget kínál mindenkinek. Ez lenne az az üzleti modell, amit egy az egyben átvesz a NetAcademia. Hogy miért nem tette meg mindeddig? Azért, mert a XX. századból örököltünk egy olyan felállást, ami a Flat Rate előfizetésnek keresztbetesz. Ez pedig a sok százezer forintos angol nyelvű tankönyvcsomag. Ne feszegessük, hogy miért kerül négyszázezer forintba az a CISSP-könyv, ami az Amazonon 7000 Ft. Ez egy ilyen fura világ. Mi pedig szeptember 1-től kilépünk ebből a fura világból.

Ahogy az IT Factory 8 éve saját, az oktatók által készített tananyagból oktat, úgy a NetAcademia is ezt fogja tenni. (Sőt, titokban mindig is ezt tette. A sok százezer forintos tananyagokat megvásároltuk, eladtuk, de nem használtuk, mert teljesen alkalmatlanok még a tantermi oktatásra is. Lásd: A szakértő tévedése és a Hogyan kerül az informatika a fejedbe című cikkeimet. Ez utóbbit legalább tíz éve írtam...)

Q&A

  • Ez azt jelenti, hogy egy korábbi hiperszuper tanfolyam árának a töredékéért elvégezhetem az összes tanfolyamot? Igen, ez ezt jelenti.
  • Ez azt jelenti, hogy egy féléves egyetemi képzés áráért egy teljes évig tanulhat valaki, és még röghözkötési szerződést sem kell aláírnia? Igen, ez ezt jelenti.
  • Ez azt jelenti, hogy ha például java-fejlesztő szeretnék lenni, az összes ilyen tanfolyamot elvégezhetem egy tanfolyam áráért? Igen, ez ezt jelenti.
  • Ez azt jelenti, hogy végre normális, megfizethető áron elérhetővé válnak az Ethical Hacking és egyéb biztonsági képzések? Igen, ez ezt jelenti. 
  • Ez azt jelenti, hogy tényleg lehetőség van akár 22.000, vagy akár 100.000 informatika iránt érdeklődő ember akár egyidejű oktatására? Igen, ez ezt is jelenti.

 

Nincs más hátra, mint előre. Ezt nézd meg! http://netacademia.hu

 *Klasszikus megoldás egy egyelőre pinduri, de feltörekvő technológia bevezetésére a külön cégbe szervezés. Akit mélyebben érdekel, ajonlom a The innovator's dilemma című örökbecsűt elolvasásra.

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://netacademia.blog.hu/api/trackback/id/tr429957422

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sealka 2016.08.13. 01:00:00

Ezek zömmel olyan cégek, ahol Carmack-ot keresnek minimálbérért, nem tudom, hogy 1-2 ilyen tanfolyam elég lesz e nekik kitermelni a 100 milliókat, amit akarnak.

Fóti Marcell 2016.08.13. 08:07:25

@Sealka: Ez magyarul mit jelent? Kik ezek a cégek, pláne "zömmel"? :)

cydor2 2016.08.16. 22:34:30

Sealka gondolom a weboldal tetején látható multikra gondol (ha nem is minimálbért fizetnek de gyakorlatilag egy sorszámnak, gépnek tekintik az embert).
akiknek a logoja a
A legjobbakat tanítjuk
alatt van...

Szilárd Fábián 2016.08.25. 21:31:22

@Marcell Az IT Factory kínálatában tervben volt SEO és Webdesign képzések. Ezeknek mi lesz a sorsuk?

Fóti Marcell 2016.08.27. 12:25:00

@Szilárd Fábián: Krisztián váratlan halálával elég nehéz helyzetbe kerültünk ezekkel kapcsolatban, konkrétan nincs, aki oktassa. Most azon agyalunk, hogy egy a Forideán korábban leadott SEO-s tanfolyamot teszünk előrhetővé nagy hirtelen. SEO oktatót keresünk!
süti beállítások módosítása