NetAcademia

A legjobbakat tanítjuk!

Mondom is: miért nálunk tanulj!

2018. június 29. 12:56 - Plesz Gábor

Korábban a C# nyelv és a .NET Core környezet néhány előnyéről írtam, csak úgy általánosságban. Tettem ezt azért, hogy mindenképpen vegyétek figyelembe, mint jó választást - leginkább akkor, ha most kezdenétek tanulni egy programozási nyelvet.

Ezúttal inkább arról írok, hogy miért hozzánk gyere C#-ot tanulni, ha érdekel a nyelv?

Mi a NetAcadémiánál hosszú évek óta folyamatosan fejlesztjük a módját, hogyan lehet könnyebbé tenni a beavatást az újak számára.

A kérdés egyből adódik: miért kéne könnyebbé tenni bármit is?

Nos, a válasz majdnem ilyen egyszerű: nagyon, nagyon, nagyon nehéz elkezdeni programozni tanulni. Sok mindent kell elsajátítani ahhoz, hogy az alapfogalmakat megértsük. És ekkor még csak ott vagyunk, hogy a kérdéseket megérthetjük. Órák telhetnek úgy el, hogy semmi működő vagy használható dolog nem készült el a kezünk által, és még mindig csak az alapozást gyűrjük.

Persze ebben nincs semmi meglepő, általában így néz ki egy összetett világ bonyolult feladatok megoldására való eszközeinek a megismerése. Ahhoz, hogy ezt a belépési gátat megmásszuk kell még legyen elég időnk, eszközünk, motivációnk, és a többi, és a többi, ami mind, mind szükséges.

Ezért mi itt a NetAcademiánál mutatunk egy jobb utat.

Először is, a tanfolyamainkon kivétel nélkül készítünk valami használhatót. Egyszerűen úgy épülnek fel, hogy a feladat valaminek a létrehozása.

Közbevetés. Én személy szerint ezzel kivételesen szerencsés helyzetben vagyok, már ugye a C# nyelvvel és a .NET környezettel. Ugyanis a C# egyaránt lehetőséget biztosít néhány óra alatt Raspberry PI alkalmazást, csevegőrobotot, kártyajátékot windows-ra, vagy webszerveres alkalmazást készíteni. Aki egy alkalmat végignézett már nálunk, az tudja ezt.

Sajnos már az egy alkalom is több órás, amihez a hallgatóinknak még mindig meg kell szervezni az időt, energiát, érdeklődést, és így tovább. Még csak egyetlen alkalomról beszélünk, ebből azért kell jópár, míg az ember beletanul a dolgokba.

Itt felmerül még egy kérdés: Hogy tudnánk ezt a csomagot egy kicsit könnyebbé tenni?

Másodszor is, hát úgy, hogy felvétel készül minden tanfolyamunkból, így tetszőlegesen újranézhető egy-egy alkalom. Ezzel biztosítható az, hogy akár részletekben is megnézhető legyen az anyag.

Harmadszor, a tanfolyamon készült forráskódot lépésenként feltöltöm a GitHub-ra, így az egy lépésben készült kód külön csomagban megnézhető, ezzel is csökkentve az egyszerre feldolgozandó ismeret csomag méretét.

Ráadás. Az elmúlt időszakban a videóinkat is úgy daraboltam, hogy minden lépés egy-egy külön videóba kerül. Vagyis az egyszerre megértendő, gyakorolandó és otthon reprodukálandó anyag általában 10-30 perces részekben a rendelkezésre áll, a hozzá tartozó programkóddal együtt.

Vagyis: nem kell többé egy fél napot vagy ami még nehezebb, egy egész napot szabaddá tenni a tanuláshoz!

Ha valakinek van 10-20-30 perce, már tehet egy lépést az anyaggal. Megnézheti hazafelé a buszra várva, csak hogy tudja, miről lesz szó. Majd otthon még egyszer, közben nézve a hozzá tartozó forráskódot. Majd még egyszer, úgy, hogy maga is írja a kódot, saját kézzel elkészítve az adott lépést. Ezt, ha szükséges, a hallgatóink addig ismételhetik, amíg az anyagot teljesen el nem sajátították. Kis pici csomagokban, ezeket a csomagokat már  bárki megértheti.

Nagyon sok jó visszajelzést kaptunk a módszerrel kapcsolatosan, és most azért álltam elő ezekkel a gondolatokkal, hogy jelezzem: ha érdekel a programozás, akkor most tényleg bele tudsz vágni. Vagy ha ismersz olyat, aki érdeklődik, de a belépési küszöb miatt aggódik, akkor szólj neki. Nézzétek meg nálunk a C# útvonalat, tegyetek egy próbát. Az első három tanfolyam az útvonalból véget ért, van ingyenes tanfolyami rész, senkinek sem kell zsákbamacskát vennie.

Tovább is van, mondjam még? :)

Vannak fejvadászok és cégek, akik szívesen találkoznának a hallgatóinkkal, alkalmasság esetén állást is kínálva nekik. Ugye, ugye, az informatikushiány...
Ne tagadjuk el, ehhez egy remek aduász, ha a tanfolyamsorozat végén a hallgató megszerzi a NetAcademia Certificate-et.

Mivel az előzetesen tervezett ingyenes sorozatunk a C# lenyűgöző tanfolyamból véget ért, és sok pozitív visszajelzést és ötletet kaptunk a folytatásra vonatkozóan, tervezzük további alkalmak kiírását is.

Ehhez most az érdeklődő cégek oldaláról szeretnék barátokat gyűjteni: ha használtok C#-ot (azt már nem is írom, hogy esetleg csevegőrobot fejlesztésben is gondolkodtok, de ez utóbbi egyáltalán nem feltétel), büszkék vagytok a munkátokra és szívesen biztosítanátok helyet egy élő felvételnek, valamint a helyszínen megjelenő 10-20-30 érdeklődőnek frissítővel és pogácsával, akkor itt az idő, kérem jelezzétek felénk.

Nagy örömmel mutatnánk be a C# hatékonyságát élőben olyan cégeknél, akik értő módon használják azt. Az előnyök egy ilyen eseményen azt hiszem minden résztvevő számára egyértelműek.

És ha bármi kérdés adódik, írjatok!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://netacademia.blog.hu/api/trackback/id/tr4114081891

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása