NetAcademia

A legjobbakat tanítjuk!

Jönnek a Cray szuperszámítógépek az Azure-ra!

2017. október 25. 11:34 - Plesz Gábor

Ha valakinek még kétséges lett volna, hogy érdemes-e az Azure-ral foglalkozni.

Az Azure a Microsoft úgynevezett felhőszolgáltatása. Ez azt jelenti, hogy high-tech számítógép központokban Microsoft rendszermérnökök által üzemeltetett szervereken mindenféle, de tényleg mindenféle informatikai infrastruktúrát bérelhetünk. Ezzel a Microsoft nem egyedülálló, még még csak nem is úttörő, van az Amazonnak az AWS ami azért előbb volt, mint az Azure, a Goggle-nak a GoogleCloudPlatform, és jó néhányat lehetne még sorolni a kisebbekből is.

Mi az Azure-t használjuk elsősorban, ennek az oka az lehet, hogy bár Microsoft infrastruktúrát az Aws-en is lehet bérelni, az Azure egy Microsofton szocializálódott fejlesztő számára inkább hazai pálya. Így hát joggal tudom mondani, hogy az elmúlt két évben látványos a fejlődés az Azure-on, Windows, Linux, illetve ilyen alapú kulcsrakész komplex csomagok elérhetőek (RabbitMQ, ElasticSearch, kölönféle virtualizációs szervermegoldáson keresztül, a teljes listát nem lehet felsorolni). Azt azért lehet mondani, hogy elsősorban PC architektúrájú megoldások elérhetőek.

És az egyik előnye a sok közül a felhőszolgáltatásoknak, hogy akár egy napra, vagy akár egy órára kipróbálhatjuk az elérhető legnagyobb teljesítményű gépeket, vagy a belőlük alkotott hálózatokat, mivel az elszámolás lehető teszi, hogy bekapcsoljuk, majd ha már nem kell kikapcsoljuk őket.

Ide érkezik a Cray szuperszámítógépek által kínált kimagaslóan nagy teljesítmény, a kifejezetten számításigényes műveletek támogatásához. Ezzel, ami egykor csak kiváltságosok számára volt elérhető, egy karnyújtásnyira kerül.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://netacademia.blog.hu/api/trackback/id/tr4013083718

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása