NetAcademia

A legjobbakat tanítjuk!

Amit minden fejlesztőnek érdemes átnézni

2016. augusztus 09. 05:00 - Plesz Gábor

Chris Sells egy közismert (rendkívül ügyes, és rendkívül termékeny) egykori Microsoftos (most Googler) fejlesztő. Amikor a Microsofttól átpártolt a Telerikhez, összefoglalta a fontosabb állomásokat az életében. A könyvei az Amazonon: Chris Sells on Amazon.

Szóval, biztos nem mond nagy butaságot, amikor néhány gondolatban összefoglalja, szerinte mire érdemes egy kezdő fejlesztőnek figyelnie, ha sikeres akar lenni.

Egy kis összefogló:

1. Egy olyan iparágba készül betörni, ahol a munkanélküliség közel 0%-os. Így aki képes kódolni/jelölőnyelvet (markup) használni, az előbb vagy utóbb talál valamilyen munkát. Amit ezért valóban meg kell tenni, az a folyamatos kódírás, valamint a munka nyilvánossá tétele (ehhez a GitHub-ot javasolja). Mivel tudomása szerint nincs más ilyen iparág, és valószínűleg ez sem marad így örökké, ezért ezt most érdemes kihasználni.

2. A legnagyobb növekedési lehetőségekkel bíró területek a következők: a konténerek, vagyis ahogy csomagoljuk és telepítjük az előrelátható jövőben a szoftvereket, a felhő, ami az említett telepítések célja és a gépi tanulás, ami gyakorlatilag mostantól minden rendszernek része lesz. Úgy látja, hogy a web és a mobil után a következő számítástechnikai platform a kibővített valóság lesz. Mivel öntudatos és büszke google fejlesztő, nézzük el neki, hogy a linkek google termékekre mutatnak :)

3. Amikor egy mérnököt kell értékelni, két dolgot vizsgál:

3.1. Milyen mély az a tudás, amit tud? Képes válaszolni a miértekre is a hogyanok mellett?

3.2. Milyen gyorsan, és milyen gyakran tanul új dolgokat? A technika világa folyamatosan változik, így bármit is tudsz, akkor is, ha a ez a tudás mély, gyorsan el fogja veszíteni a jelentőségét. Hosszú távon az új dolgok megtanulásának a képessége nélkül nem lehetsz sikeres.

(Ilyet itt eddig még nem csináltam, de itt és most van az a helyzet, amikor e témában szeptembertől bizony ajánlom magunkat)

4. Általánosságban a területről szólva úgy látja, hogy az iparágban az idő nagy része a meglévő folyamatok és módszerek kidobásával telik, néha valami újjal felváltva a régit (ami esetleg jobb, mint a régi, esetleg nem), és néha újra feltalálva a korábban kidobottat. Amit látunk, az állandó kísérletezés új dolgok létrehozására maga a fejlődési folyamat, amivel a "szoftverfejlesztés"-t szeretnénk a mérnöki tudományok sorába (elektronika, építészet) illeszteni. Még évtizedek munkája van előttünk, de lassan kikovácsoljuk a legjobb megoldásainkat, mint például a folyamatos integráció/folyamatos telepítés ami úgy néz ki, hogy a legjobb módja fenntartható DevOp-ot csinálni.

5. Ami egy fejlesztő számára fontos, hogy legyen szkeptikus minden folyamat iránt, amit egy fejlesztőcsapat arra használ, hogy szoftvert készítsen, mivel mi fejlesztők végül mindig megtaláljuk az utat előre. Ne féljen az előírt folyamatokat egy csipet sóval fogyaszthatóbbá tenni, vagy akár teljesen új dolgokat kipróbálni, hogy a csapatát boldogabbá és még hatékonyabbá tegye. Általában pedig, ami úgy néz ki, mint egy céltalan könyvelés, az valószínűleg az is, és ennek megfelelően kell kezelni. 

Az eredeti cikk: Breaking Into the Industry

Szólj hozzá!
Címkék: ChrisSells

A bejegyzés trackback címe:

https://netacademia.blog.hu/api/trackback/id/tr529877310

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása