NetAcademia

A legjobbakat tanítjuk!

Windows 10 1511 vs. Sysprep

2016. április 14. 10:36 - Barcsi Tamás (NetAcademia)

Jó pár éve készítünk már image-eket, többek között a tantermeink gépeire is. A Windows 10 1511-es verziójánál azonban az OOBE/Generalize opcióival elhasalt a SysPrep. A hibaüzenetre rákeresve ezernyi bejegyzés található különböző fórumokról. Az egyikben a Registryben kellene keresni olyan kulcsokat, amik a mi példányunkban nincsenek is benne, a másik fórum szerint ne egy Windows 8-ból upgradelt példányt használjunk (nálunk Clean Install volt). A lényeg, hogy egyik ötlet sem jött be, maradt a teljes újratelepítés.

Ekkor azonban megtaláltam ezt a cikket: http://www.tenforums.com/tutorials/2110-default-user-profile-customize-windows-10-a.html

A lényeg az első képen van, azaz nyomj egy CTRL+SHIFT+F3-at a telepítés azon szakaszában (hívjuk mondjuk Welcome Screen-nek), és lám ott az Audit mód, ami egyébként eddig is előjött a korábbi telepítéseinknél, csak kicsit később.

Woow! Nincs elhasalás, tökéletes image készül(t), a SysPrep is lefutott rendesen.

 

(Azért megjegyzem, hogy ez már Windows 7 óta működik a Technet szerint. https://technet.microsoft.com/en-us/library/dd799305%28v=ws.10%29.aspx De érdekes módon eddig sosem került előtérbe, csak most, 4 generációval később. Maradi lennék? Vagy Nálad is éppen most jött ez elő?)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://netacademia.blog.hu/api/trackback/id/tr808604544

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása