NetAcademia

A legjobbakat tanítjuk!

ASP.NET Core: 859 szeres(!) teljesítmény javulás 2015.11.23 és 2016.11.16 között

2017. július 10. 11:06 - Plesz Gábor

Plain text kérések kiszolgálásában, linuxon.

Ez egy korábbi anyag, de most találtam rá. Egy nagyon széles merítéssel dolgozó, reális kiszolgálóterhelést szimuláló, webes keretrendszerek teljesítményét tesztelő kezdeményezés. A tesztet végző kódok nyílt forráskódúak, a kódtár a githubon nyilvános, nagyrészt önkéntesek írják őket, és a mai napon 9.351 db (!) commit-et tartalmaz. A teszteket általában AWS infrastruktúrán futtatták, de ez a kör (Round 13) az azure-on futott.

Ahogy a írják az ASP.NET Core-ról:

"We congratulate the Microsoft .NET team for a massive performance improvement and for making ASP.NET Core a mainstream option that has the performance characteristics of an acutely-tuned fringe platform. It’s like an F1 car that anyone can drive. We should all be so lucky."

Ebben a kategóriában ebben a körben 10. volt, az utolsó -Round 14- körben egy kissé visszaesett, a másodpercenként 1,822,366 kérés kiszolgálásáról 1,713,171-ra és 14.re (145-ből).

A többi kategóriában nem muzsikált ennyire szépen, de azért mondhatni jól állja a sarat. Érdemes összehasonlítani a nodejs, ruby, php vagy a spring teljesítményével például, házi feladat, nem lövöm le a poént:)

Ami szerintem a legfontosabb, hogy az ASP.NET Core csapat ringbe szállt, és a vállalja hogy félévenkénti független megmérettetésen, nyilvános formában kiderül, hogy másokhoz képest milyen éppen a teljesítménye a keretrendszernek.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://netacademia.blog.hu/api/trackback/id/tr6912652479

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása