NetAcademia

A legjobbakat tanítjuk!

A Microsoft támogatja az UWP eszközein a Facebook nyílt forráskódú React Native fejlesztési környezetét

2016. április 18. 08:00 - Fóti Marcell NetAcademia

A Facebook fejlesztői konferenciáján jelentették be a hírt. A Microsoft az Universal Windows Platformon (ez tulajdonképpen minden Windows 10-et futtató eszközt jelent: mobil eszközök, PC-k, Xbox One, HoloLens) támogatja a React Native alkalmazások fejlesztését. 

És hogy mi is a React Native? Kezdjük a szintén nyílt forrásódú Facebook projekttel, a React-tal. Ennek segítségével JavaScript alkalmazásokhoz lehet felhasználói felületet készíteni. A React Native pedig azt ígéri, hogy JavaScript és React segítségével készített felületünk az egyes platformokon natív kódként fut. Az "írd meg egyszer futtasd mindenen" elvtől eltérően a React Native környezet számít rá hogy minden platform különböző, ezek a különbözőségek lekérdezhetőek, felismerhetők és kezelhetőek a segítségével. Jelmondata pedig a "tanuld meg egyszer, írd meg mindenen".

Ehhez még hozzájön, hogy 2015-ben a GitHubon a leggyorsabban növekvő nyílt forráskódú projekt a React Native volt.

React Native on the Universal Windows Platform

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://netacademia.blog.hu/api/trackback/id/tr178635856

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása