NetAcademia

A legjobbakat tanítjuk!

Úgy tűnik, aki Xamarint választ, nagy hibát nem követ el

2017. május 19. 14:08 - Plesz Gábor (NetAcademia)

A Build-en bejelentett XAML Standard-et természetesen támogatja, kijött a preview macOS-en is, és már dolgoznak a Linux (GTK#) és a WPF megvalósításon. A további fejlesztésekben szerepel célként a HTML/CSS formázási megoldások integrálása.

Glimpse the Future of Xamarin Forms 3.0

Azt nem mondom, hogy egyszerű út, aki volt a tanfolyamunkon, vagy éppen részt vesz, az biztosan tudja, hogy dolgozni kell a sikerért. A Microsoft világban megszokottnál talán egy kissé keményebben. Természetesen azért a siker elérhető. És cserébe olyan fejlesztőeszközzel dolgozunk C# nyelven, .NET környezetben, amihez nincs hasonló. Natív kód minden platformon.

Szólj hozzá!
Címkék: xamarin macOS

Tényleg itt vannak az új idők: Visual Studio for Mac

2017. április 19. 19:23 - Plesz Gábor (NetAcademia)

Miguel De Icaza a 

projektek alapítója és fejlesztője a Xamarinnal együtt Microsoftos lett, és most egészen jól összefoglalja az új Visual Studio erényeit.

Érdemes átböngészni a kommenteket is. Csak egy példa:

"Will you consider porting it to Linux?

"Yes, we would! For anyone that loves Linux, you should please vote on the link provided by Jordan below, so we can show the interest internally."

Visual Studio for Mac to the Cloud and Beyond

2 komment

Ha használsz Git-et ez hasznos lehet

2017. április 18. 09:57 - Plesz Gábor (NetAcademia)

A Git egy meglehetősen saját(os) gondolkodásmódot használó rendszer, aki még nem használt annak meg kell szoknia. És aki használja és nem érdekli a Git lelkivilága, az általában beállítja egyszer, és a napi rutint hasznája, többre nem vágyik.

Akár így akár úgy, itt egy hasznos összefoglalás a leggyakrabban használt Git beállításokról/parancsokról, mindenkinek:

Better Git configuration 

Szólj hozzá!
Címkék: GitHub Git

Ingyenes Egde tesztek a BrowserStack-en

2017. április 05. 05:00 - Plesz Gábor (NetAcademia)

A Microsoft és a BrowserStack partnerségi megállapodást kötött, hogy tíz párhuzamos Egde session, platformtól függetlenül ingyenesen használható. Három Edge változat lesz mindig előrhető: a két utolsó stabil változat, és a legutolsó Preview.

Announcing free Microsoft Edge testing in partnership with BrowserStack

 

Szólj hozzá!
Címkék: free BrowserStack

Az MsTest V2 nyílt forráskódú a githubon

2017. április 04. 05:00 - Plesz Gábor (NetAcademia)

Hosszú évek lemaradása után újra fejlesztik. Augusztusban bejelentették a fejlesztést, majd januárban bejelentették, hogy nyílt forráskódú projektként megy tovább a githubon, a forráskód egy részét megnyitva.

És most itt a teljes csomag V2, nyílt forráskóddal. Bár a lemaradása tetemes volt, úgy tűnik, az irány és a sebesség rendben van, és a .Net Core projektekhez a Microsoft immár ismét házon belülről ad versenyképes teszt támogatást:

Open sourcing the MSTest Test Framework

Szólj hozzá!
Címkék: OpenSource MsTest

Bezár a CodePlex

2017. április 03. 09:57 - Plesz Gábor (NetAcademia)

Egy jó példa arra, hogy merre is megy a világ. A Microsoft bezárja a CodePlex-et, mert a nyílt forráskód megosztásának a központja a GitHub, ezen nincs értelme vitatkozni, így semmi értelme fenntartani egy másikat. Ráadásul a cikkből például kiderül, hogy a Microsoft nyílt forráskódú projekten dolgozó együttműködők száma meghaladja minden más cég projektjein együttműködők számát, ideértve a Facebook-ot, a Google-t, és még sorolhatnánk.

Shutting down CodePlex

 

Szólj hozzá!