NetAcademia

A legjobbakat tanítjuk!

Száz emberből 1 tud fejben RSA-kulcsot generálni.

2016. november 29. 15:03 - BarátiMárti

Csütörtöktől már Te is!

hwvmxmdh_1_350x280.png

Ugye ott tartottunk*, hogy az RSA-titkosítás: T kalap e mod N =C, és ehhez még számhármasokat is adtunk, hogy tudjatok RSA-zni odahaza, szabadidőben:
e=91, d=3611, N=10807
NA DE HONNAN SZÁRMAZNAK EZEK A SZÁMOK?

Talán jó pénzért vettük a számhármast az RSA Inc,-től? Vagy kibeleztünk egy RSA-tokent, és abból szedtük ki bitenként? Szétforrasztottunk egy alaplapot? Meg különben is! A kilencvenegy nem igazán tűnik 1024 bites hosszúságú kulcsnak, jó, ha tíz bites. Nagyon gagyi. Ilyet nem árulhatnak pénzért. Akkor találtuk az utcán?

Vagy netán van egy módszer arra, amivel ilyeneket elő lehet állítani? Esetleg van egy RSA-kulcsgeneráló algoritmus? És ha van, vajon az megérthető földi ember számára is, vagy csak marslakók érthetik meg?

Csütörtök délután 2-kor nemcsak ezekre a kérdésekre kapsz választ, hanem felvértezünk a marslakók intelligenciájával, és te magad is képessé válsz RSA-kulcsok generálására. Fejben!

Ingyenes jelentkezés itt: http://netacademia.hu/titkositas

*Felkészülésképpen ugyanezen az oldalon érdemes megnézni a korábbi Titkosítás-videókat is. Mert onnan kezdünk, ahol Halloweenkor abbahagytuk!

Ne késs, az egész témával negyed óra alatt végzünk.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://netacademia.blog.hu/api/trackback/id/tr3312008876

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása