NetAcademia

A legjobbakat tanítjuk!

Ha a Google cloud szolgáltatásaiban szeretnénk ASP.NET Core alkalmazást futtatni

2016. október 25. 05:00 - Plesz Gábor

Két bejegyzés a Google Cloud Platform blogról.

Az első arról, hogy tudjuk az ASP.NET Core alkalmazásunkat Docker konténer segítségével a Google App Engine-ben futtatni:

Eddig meghatározott nyelvekből (Java, Python, Go és PHP) lehetett az előnyeit élvezni ennek a felhőszolgáltatásnak. Ímióta bemutatkozott az App Engine Flexible Environment, azóta Docker konténert is elhelyezhetünk itt. És mivel az ASP.NET alkalmazásunk is futhat Docek konténerban, így kinyílt ez a világ (is) a .NET fejlesztők előtt:

A második pedig arról, hogy a konténer megold problémákat egyben egy magasabb szinten újakat is szül.

Az rendben van, hogy elérhetővé válnak olyan felhőszolgáltatások, amikre eddig nem tudtunk publikálni, de ezzel a feladataink is megváltoztak. Konténeres alkalmazásokkal a telepítések és a skálázhatóság kezelése továbbra is feladat. Vagyis ezek támogatására új eszközöket érdemes megismerni. 

Ilyen például a nyílt forráskódú Kubernetes platform. A Google Container Engine szolgáltatása egy rendelkezésünkre bocsátja a felhőben a Kubernetes előnyeit, amit immáron az ASP.NET Core fejlesztők is élvezhetnek.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://netacademia.blog.hu/api/trackback/id/tr3911834073

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása