NetAcademia

A legjobbakat tanítjuk!

SMB vs Enterprise: hol a határ?

2016. július 30. 10:32 - Réczi Gábor NetAcademia

Mondjuk régi vicc, de még mindig ide illik: mi a különbség a pap és a geodéta munkaköre között? Ég és föld...

Nagyon sekélyesen, de valahol el kellett kezdenem így a Win2016 szerver megjelenésének tájékán, hogy lássuk: nem ússzuk meg a kisvállalati informatikában az enterprise szemléletű megoldások használatát. Persze aki ismer, tudja, hogy ezt mindig próbáltam hirdetni, hiszen a Small Business Server szinte semmiben nem különbözött egy jó bonyolultan összebarkácsolt nagyvállalati Windows Servertől (időnként keményebb volt annál, mivel egyenesen szembement néhány ajánlással, pl. Exchange ne legyen DC-n....:).

Ajánlom e blog olvasóinak is ez alapján írt posztomat (a későbbiekben ez alapján szándékozok még gondolatmeneteket elszabadítani):

https://reczigabor.wordpress.com/2016/07/30/smb-vs-enterprise-hol-a-hatar/

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://netacademia.blog.hu/api/trackback/id/tr38923258

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hóhér az utolsó barátod · http://internetszemete.blog.hu 2016.07.30. 10:42:22

Ö... SMB? Nem SBS? Tényleg nem tudom, csak nálam SMB=Samba, ezért is néztem be ide... nem értettem, hogy jön össze a két dolog.

Réczi Gábor NetAcademia 2016.07.30. 11:06:32

Idő kérdése volt, és a 3-4 betűs rövidítések is átfedésbe kerülnek úgy általában :)... Mivel már nem 3-4 éve nem feltétlenül SBS alapú a kisvállalati MS technológia (van még azért), és bár az MS már rég az SMB kategóriában tolja, ezért jóval tágabb a felhasználható termékek sora. Beleértve egy jó Samba alapú címtárat is :)

reczigabor.wordpress.com/2013/07/17/windows-server-for-small-and-medium-business-most-valuable-professional-regi-uj-kategoria/

Persze én hökkentem legjobban novemberben, hogy már Datacenter MVP vagyok, bár kétségtelen, hogy abban is dolgozom :)
reczigabor.wordpress.com/2015/11/07/smb-rocks/

És a végére: így sem egyértelmű, hogy melyik területet erősítem, jelenleg ez a technológiai felosztás az MS-nél, győzzük bekategorizálni, kinek mi a vadászterülete...

winbeta.org/wp-content/uploads/2015/10/MVP_Award_Category_1.png
mvpprod.blob.core.windows.net/content/mvp-award-update/images/MVP_Award_Category_2.png
süti beállítások módosítása