NetAcademia

A legjobbakat tanítjuk!

Effort: Entity Framework adatbázis elérésre épülő kód unit tesztelése

2016. július 18. 07:37 - Plesz Gábor

Ha unit tesztet írunk, akkor az adatokat szolgáltató rész tesztelésekor elég sok feladatba botlunk. Ha EF6-ot használunk, akkor megpróbálkozhatunk ezzel: Testing with a mocking framework (EF6 onwards)

Ha korábbi verziót használunk, akkor ez nem megy, a Microsoft ezt ajánlja helyette: Testing With A Fake DbContext

Mindkettő egy kicsit macerás. Szerencsére -egy magyar kolléga jóvoltából- létezik ennél elegánsabb megoldás is, ha az Effort-ot használjuk (Effort - Entity Framework Unit Testing Tool). Ez létrehoz a memóriában egy relációs adatbázist (NMemory), amit aztán megfelelően feltöltve hívhatunk unit tesztjeinkből.

(NMemory is a lightweight non-persistent in-memory relational database engine that is purely written in C# and can be hosted by .NET applications.)

Ez pedig egy friss és részletes cikk, hogyan használjuk az Effort-ot unit teszteléshez.

Save time mocking – use your real Entity Framework DbContext in unit tests

(Mindenfajta EF unit teszteléshez érdemes fejben tartani ezt a Stack Overflow választ és az alatta kialakult beszélgetést: Unit Testing DbContext)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://netacademia.blog.hu/api/trackback/id/tr568897544

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása