NetAcademia

A legjobbakat tanítjuk!

A lányok, a lányok, a lányok angyalok...

2016. április 08. 17:17 - Ozga Linda

Vajon hányan próbáltuk meg összeszámolni az informatikus kolléganők számát... egy kezünkön? Köztudott, hogy a tech-szektorban a férfiak aránya bőven veri 92%-ot, míg a nők örülhetnek, ha a multi IT csoportjának közelében egyáltalán van női WC.

Kutatások bizonyítják azon cégek siker- és termelékenységbeli fölényét, amelyekben a nők aránya magasabb számot üt meg, mint a fent említett gyérecske 8%. Az ok természetes: minél többféle ember, minél több nézőpont, vélemény, kompetencia adódik össze egy helyen, annál nagyobb a siker kockázata. Nem kéne félni ettől!

A gyengébbik nem fokozottabb bevonása a szakmába a társadalmi folyamatoknál fogva is szükségszerű, mert a nemi arányokra vonatkozóan lassacskán valóra válni látszik Merle Védett férfiak című rémregénye. Amit a saját bőrünkön is tapasztalunk: háromhavonta egy női hallgató ül be hozzánk, de persze az is igaz, hogy őt kávézni sem engedik ki egyedül a férfi kollégák. :)

adult-background-business-computer-53508.jpeg

Próbálunk mindinkább résztvenni olyan kezdeményezésekben, melyek a fiatalok képzésével, különböző szociális projektekkel, és a nők bevonásával foglalkoznak. Nem véletlenül csatlakoztunk idén mi is a Lányok Napja elnevezésű országos rendezvényhez, melynek a célja a középiskolás lányok fejében elültetni a természettudományok, a technológiai és mérnöki szakmák és az informatika iránti érdeklődést.

Április 28-án tehát a lányoknak nyitjuk meg ajtóinkat, hogy megmutassuk nekik, akarattal és elhivatottsággal bármilyen területen megállhatják a helyüket, és hozzájárulhatnak a technológiai sikersztorikhoz.

Most komolyan, ki hány női hekkert ismer...? Talán jövőre 30-cal többet fogunk.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://netacademia.blog.hu/api/trackback/id/tr588547008
Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása